Doorgaan naar hoofdcontent

ontdekking #1: transfertpapier


Ik hoorde al eens eerder mensen praten over transfertpapier...ik hield me wat afzijdig...
Totdat ik in de action ineens transfertpapier zag liggen voor een appel en een ei, dan wil ik het ook wel eens proberen...

Wat blijkt...it's easy!! Alles transfereer ik tegenwoordig op kleding...
Wel even opletten of je een vel voor donker of wit textiel te pakken hebt, een iets andere werkwijze, maar dat staat duidelijk op de verpakking, absoluut het proberen waard!!

Voor een wit t-shirt maakt het niet zoveel uit of je netjes uitknipt...   Voor een gekleurd t-shirt duidelijk wel (oeps...volgende keer beter!!)

Reacties

 1. Wow! Lijkt erg leuk én handig, dat transfertpapier..
  Maar hoe werkt dat juist? Kan je er alle kleuren mee drukken?
  (Waar vind ik het? Duur?)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. So so cute! I love them... Happy to see you at Tangled Happy. Wishing you a happy week. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nienke: ja het kan op alle kleuren maar dan moet je alleen even opletten of je transfertpapier voor wit of voor gekeurd papier hebt. Bij de action verkopen ze het voor ongeveer 1,50 euro en dan heb je 5 grote en wat kleine vellen en ook de 2 soorten (voor wit en voor gekleurd) bij elkaar in een verpakking.

  @Sara:thx and same to you!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

"Doet u mij er maar 5"

En zo begon het:

"Maakt u ook potloodrollen?"......................(met een nieuw begonnen eigen zaak, verkoop je liever niet te vaak 'nee')........................

"ja hoor, hoeveel wenst u er?"

"Doe maar 5"

..............................."Prima".............................." Welke stofjes vindt u leuk? Neem anders eens een kijkje bij de stoffenkamer?"

"Och, dat doet er niet zo toe, alles wat u maakt is mooi" (echt waar, dat zei ze *proest*......)

"Prima, u hoort nog van me."

En zo ging dat dus, zo had ik opeens 5 potloodrollen verkocht........bluf bluf bluf.

Maar goed, nu moest ik wel uit mijn pijp komen natuurlijk.

Hier gaan we, hoe maak je een pennenrol...
Na lang snuffelen op internet kwam ik tot het volgende (tutorial):

 Wat had ik nodig:
2 soorten stof (ik gebruikte een effen stof en een stof met een prent)1of 2 soorten biaisbandgarenlintje vlieseline3 stukken stof, de afmetingen:
 het basisvlak is on…

kadootjes voor een kok met mini-tutorial koksmuts.

Mijn dochter mag woensdag naar een verjaardagsfeestje gaan. De jarige vroeg 'kook"spullen.
Ok, daar gaan we voor. De koksmuts maakte ik naar een patroon van een koksmuts die we thuis hadden en die ik uit elkaar haalde, zodat ik kon afkijken. ik flockte de jarige haar naam erop.Patroon voor de koksmuts:
-Een cirkel van ongeveer een halve meter doorsnee.
-Een strook van ongeveer 18 cm bij 60 cm.

Maak aan de rand van de cirkel allemaal plooien, zoveel dat ze ongeveer tegen elkaar aanzitten. Naai de strook eraan vast. Vouw de strook daarna dubbel en naai hem aan de binnenkant nog eens vast aan de 'cirkel'.
Ik zette nog een leuk bandje vast op de overgang van band en cirkel, om het er wat netter te laten uitzien.   Ik heb de stof volledig met vlieseline verstevigd zodat hij mooi recht kan blijven staan.Aan de achterkant (de uiteinden van de inmiddels dubbelgevouwen strook) zette ik aan de ene kant aan de binnenkant een knoopje en aan het andere uiteinde een stukje zwangersc…

Moederdag

Bestel jij een mooi Hartendiefje voor jouw mama? Je kan nog tot/met maandag bestellen om ze op tijd in huis te hebben. www.linnenenlimoen.com\hartendiefjes