Doorgaan naar hoofdcontent

knikker/flippozakjes

Bij ons op school is een echte flippomanie aan de gang, waar ik weiger aan mee te werken.
Ik koop GEEN flippo's voor mijn dochter en dat heeft een onvoorzien, positief effect.
De uitleg:
Mijn dochter wil dus héééééééél erg graag flippo's. Als ze er al krijgt (bijvoorbeeld van kids van vrienden), neemt ze die de volgende dag mee naar school en keer op keer op keer komt ze zonder flippo's terug thuis. Ze is er duidelijk nog te jong voor.
Maar nu het onvoorziene positieve effect. Omdat ze ze o zo graag wil, gaat ze dingen doen die ze normaal gezien niet uit zichzelf doet, nl. K N U T S E L E N!!
Jaja, we hebben als gestrijkparelde flippo's, papieren flippo's, kartonnen flippo's en zelfs prinsessenspeldjes flippo's.
Zoveel creativiteit moet aangemoedigd worden en maakte ik voor haar (en haar vriendinnetje die in hetzelde schuitje zit) een flippozakje.Het idee kwam van deze schitterende swap en het patroon haalde ik natuurlijk hier.

Dat er nog maar heel veel gefreubelde flippo's gemaakt zullen worden, hoera!!

Reacties

 1. knap gedaan Marieke! & zalig hee als ze zelf hun creativiteit bot vieren, daar komen altijd super leuke dingen uit!!! lieve groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt de zakjes, zullen ze vast blij mee zijn!! groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Creatief met flippo's haha oh nee beter: creatief zónder flippo's.
  Ik ben er ook nooit aan begonnen hoor want uiteindelijk belanden die dingen toch in een hoek bij de rest van de bij elkaar gespaarde dingen. Overigens hier wél flippo's in de schatkist van zoonlief, die vindt alles wat los en vast zit het bewaren waard. Ik zou er eigenlijk eens een foto van moeten maken.
  Leuk dat je meedoet met mijn give-away, ik ga je gezellig volgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

"Doet u mij er maar 5"

En zo begon het:

"Maakt u ook potloodrollen?"......................(met een nieuw begonnen eigen zaak, verkoop je liever niet te vaak 'nee')........................

"ja hoor, hoeveel wenst u er?"

"Doe maar 5"

..............................."Prima".............................." Welke stofjes vindt u leuk? Neem anders eens een kijkje bij de stoffenkamer?"

"Och, dat doet er niet zo toe, alles wat u maakt is mooi" (echt waar, dat zei ze *proest*......)

"Prima, u hoort nog van me."

En zo ging dat dus, zo had ik opeens 5 potloodrollen verkocht........bluf bluf bluf.

Maar goed, nu moest ik wel uit mijn pijp komen natuurlijk.

Hier gaan we, hoe maak je een pennenrol...
Na lang snuffelen op internet kwam ik tot het volgende (tutorial):

 Wat had ik nodig:
2 soorten stof (ik gebruikte een effen stof en een stof met een prent)1of 2 soorten biaisbandgarenlintje vlieseline3 stukken stof, de afmetingen:
 het basisvlak is on…

kadootjes voor een kok met mini-tutorial koksmuts.

Mijn dochter mag woensdag naar een verjaardagsfeestje gaan. De jarige vroeg 'kook"spullen.
Ok, daar gaan we voor. De koksmuts maakte ik naar een patroon van een koksmuts die we thuis hadden en die ik uit elkaar haalde, zodat ik kon afkijken. ik flockte de jarige haar naam erop.Patroon voor de koksmuts:
-Een cirkel van ongeveer een halve meter doorsnee.
-Een strook van ongeveer 18 cm bij 60 cm.

Maak aan de rand van de cirkel allemaal plooien, zoveel dat ze ongeveer tegen elkaar aanzitten. Naai de strook eraan vast. Vouw de strook daarna dubbel en naai hem aan de binnenkant nog eens vast aan de 'cirkel'.
Ik zette nog een leuk bandje vast op de overgang van band en cirkel, om het er wat netter te laten uitzien.   Ik heb de stof volledig met vlieseline verstevigd zodat hij mooi recht kan blijven staan.Aan de achterkant (de uiteinden van de inmiddels dubbelgevouwen strook) zette ik aan de ene kant aan de binnenkant een knoopje en aan het andere uiteinde een stukje zwangersc…

Moederdag

Bestel jij een mooi Hartendiefje voor jouw mama? Je kan nog tot/met maandag bestellen om ze op tijd in huis te hebben. www.linnenenlimoen.com\hartendiefjes