Doorgaan naar hoofdcontent

monster

Omar is ziek...zoals vele kindjes van blogmadammen. Wie ziek is moet eens extra in de knuffels gelegd worden, (en met die Tilda voor Hana werd het ook wel weer eens tijd dat hij wat extra knuffel kreeg).
Op het alom geliefde pinterest vond ik dit modelletje. Ik maakte het een beetje groter, naar dé winkel voor een jongensstofje en aan de slag.
Lekker snel klaar maar toch minstens even knuffelbaar als de andere knuffels.

Reacties

 1. da's helemaal nie plezant, hopelijk is hij snel weer de oude! hier is de laatste dagen ook weer extra veel geknuffeld met de zieke dochter! Omar zal wel blij zijn met zijn nieuwe knuffel-monster! liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertoffe knuffel!! Marieke, ken jij het
  Poekie Project
  al? We zijn op zoek naar creatieve mensen die een knuffel willen haken, breien of naaien voor de kindjes van de kinderkankerafdeling van het UZ Gent... Alvast bedankt om een kijkje te nemen!

  Groetjes, Saskia & Poekie :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

"Doet u mij er maar 5"

En zo begon het:

"Maakt u ook potloodrollen?"......................(met een nieuw begonnen eigen zaak, verkoop je liever niet te vaak 'nee')........................

"ja hoor, hoeveel wenst u er?"

"Doe maar 5"

..............................."Prima".............................." Welke stofjes vindt u leuk? Neem anders eens een kijkje bij de stoffenkamer?"

"Och, dat doet er niet zo toe, alles wat u maakt is mooi" (echt waar, dat zei ze *proest*......)

"Prima, u hoort nog van me."

En zo ging dat dus, zo had ik opeens 5 potloodrollen verkocht........bluf bluf bluf.

Maar goed, nu moest ik wel uit mijn pijp komen natuurlijk.

Hier gaan we, hoe maak je een pennenrol...
Na lang snuffelen op internet kwam ik tot het volgende (tutorial):

 Wat had ik nodig:
2 soorten stof (ik gebruikte een effen stof en een stof met een prent)1of 2 soorten biaisbandgarenlintje vlieseline3 stukken stof, de afmetingen:
 het basisvlak is on…

kadootjes voor een kok met mini-tutorial koksmuts.

Mijn dochter mag woensdag naar een verjaardagsfeestje gaan. De jarige vroeg 'kook"spullen.
Ok, daar gaan we voor. De koksmuts maakte ik naar een patroon van een koksmuts die we thuis hadden en die ik uit elkaar haalde, zodat ik kon afkijken. ik flockte de jarige haar naam erop.Patroon voor de koksmuts:
-Een cirkel van ongeveer een halve meter doorsnee.
-Een strook van ongeveer 18 cm bij 60 cm.

Maak aan de rand van de cirkel allemaal plooien, zoveel dat ze ongeveer tegen elkaar aanzitten. Naai de strook eraan vast. Vouw de strook daarna dubbel en naai hem aan de binnenkant nog eens vast aan de 'cirkel'.
Ik zette nog een leuk bandje vast op de overgang van band en cirkel, om het er wat netter te laten uitzien.   Ik heb de stof volledig met vlieseline verstevigd zodat hij mooi recht kan blijven staan.Aan de achterkant (de uiteinden van de inmiddels dubbelgevouwen strook) zette ik aan de ene kant aan de binnenkant een knoopje en aan het andere uiteinde een stukje zwangersc…

Moederdag

Bestel jij een mooi Hartendiefje voor jouw mama? Je kan nog tot/met maandag bestellen om ze op tijd in huis te hebben. www.linnenenlimoen.com\hartendiefjes