Doorgaan naar hoofdcontent

hoedjes...inslaan...???

Leuk, zomerhoedjes naaien, één bolletje bij de Burda...dat moet lukken. En inderdaad gaat het lang goed tot...de laatste zin... "inslaan en vastnaaien"... HOE BEDOEL JE? Blijkbaar is dat zoiets als met de hand dicht naaien, toch jammer want dat is natuurlijk niet erg netjes, maar goed, dat zijn details aan de binnenkant, van de buitenkant zijn ze best leuk, toch?? (mocht iemand toch nog zin hebben om me uit te leggen hoe ik dat "inslaan en vastnaaien" moet doen, be my guest ;-).

En dan ineens kom je de oplossing tegen op een erg leuke blog:
het keerbare zonnehoedje

Eentje voor de zoon.

en eentje voor de dochter.

Reacties

 1. Leuk!
  Heb je al eens bij haar gekeken?
  http://jochapeau.blogspot.com/2011/06/handleiding-regenhoedje-en-give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk zijn ze daar, maar ook daar komt er dus het onvermijdbare handwerk aan te pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, maar met zo'n mooi blind steekje valt dat uiteindelijk allemaal wel mee. En eigenlijk komt daar nog een hoedenlint (of ribslint) bovenop, ook weer met zo'n blind steekje afgewerkt, maar als je wat geduld aan de dag legt, valt dat allemaal wel mee. Dan zie er er bijna niets meer van. Zonnehoedjes kun je ook wel afwerken zoals een omkeerbare tas ... maar dan moet je ook uiteindelijk een restnaadje op een 2-tal milimeter dichtnaaien, he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank je voor de uitleg, in de vakantie ga ik het zeker eens proberen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zijn ze geworden! Weet je dat er binnenkort een verbeterde versie van het patroon aankomt? In 4 maten en je hoeft minder te rekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe weet jij dat?? In ieder geval fijn!! Dan gaat het nog iets vlotter, jippie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

"Doet u mij er maar 5"

En zo begon het:

"Maakt u ook potloodrollen?"......................(met een nieuw begonnen eigen zaak, verkoop je liever niet te vaak 'nee')........................

"ja hoor, hoeveel wenst u er?"

"Doe maar 5"

..............................."Prima".............................." Welke stofjes vindt u leuk? Neem anders eens een kijkje bij de stoffenkamer?"

"Och, dat doet er niet zo toe, alles wat u maakt is mooi" (echt waar, dat zei ze *proest*......)

"Prima, u hoort nog van me."

En zo ging dat dus, zo had ik opeens 5 potloodrollen verkocht........bluf bluf bluf.

Maar goed, nu moest ik wel uit mijn pijp komen natuurlijk.

Hier gaan we, hoe maak je een pennenrol...
Na lang snuffelen op internet kwam ik tot het volgende (tutorial):

 Wat had ik nodig:
2 soorten stof (ik gebruikte een effen stof en een stof met een prent)1of 2 soorten biaisbandgarenlintje vlieseline3 stukken stof, de afmetingen:
 het basisvlak is on…

kadootjes voor een kok met mini-tutorial koksmuts.

Mijn dochter mag woensdag naar een verjaardagsfeestje gaan. De jarige vroeg 'kook"spullen.
Ok, daar gaan we voor. De koksmuts maakte ik naar een patroon van een koksmuts die we thuis hadden en die ik uit elkaar haalde, zodat ik kon afkijken. ik flockte de jarige haar naam erop.Patroon voor de koksmuts:
-Een cirkel van ongeveer een halve meter doorsnee.
-Een strook van ongeveer 18 cm bij 60 cm.

Maak aan de rand van de cirkel allemaal plooien, zoveel dat ze ongeveer tegen elkaar aanzitten. Naai de strook eraan vast. Vouw de strook daarna dubbel en naai hem aan de binnenkant nog eens vast aan de 'cirkel'.
Ik zette nog een leuk bandje vast op de overgang van band en cirkel, om het er wat netter te laten uitzien.   Ik heb de stof volledig met vlieseline verstevigd zodat hij mooi recht kan blijven staan.Aan de achterkant (de uiteinden van de inmiddels dubbelgevouwen strook) zette ik aan de ene kant aan de binnenkant een knoopje en aan het andere uiteinde een stukje zwangersc…

Moederdag

Bestel jij een mooi Hartendiefje voor jouw mama? Je kan nog tot/met maandag bestellen om ze op tijd in huis te hebben. www.linnenenlimoen.com\hartendiefjes