zondag 19 juni 2011

hoedjes...inslaan...???

Leuk, zomerhoedjes naaien, één bolletje bij de Burda...dat moet lukken. En inderdaad gaat het lang goed tot...de laatste zin... "inslaan en vastnaaien"... HOE BEDOEL JE? Blijkbaar is dat zoiets als met de hand dicht naaien, toch jammer want dat is natuurlijk niet erg netjes, maar goed, dat zijn details aan de binnenkant, van de buitenkant zijn ze best leuk, toch?? (mocht iemand toch nog zin hebben om me uit te leggen hoe ik dat "inslaan en vastnaaien" moet doen, be my guest ;-).

En dan ineens kom je de oplossing tegen op een erg leuke blog:
het keerbare zonnehoedje

Eentje voor de zoon.

en eentje voor de dochter.

6 opmerkingen:

  1. Leuk!
    Heb je al eens bij haar gekeken?
    http://jochapeau.blogspot.com/2011/06/handleiding-regenhoedje-en-give-away.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk zijn ze daar, maar ook daar komt er dus het onvermijdbare handwerk aan te pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, maar met zo'n mooi blind steekje valt dat uiteindelijk allemaal wel mee. En eigenlijk komt daar nog een hoedenlint (of ribslint) bovenop, ook weer met zo'n blind steekje afgewerkt, maar als je wat geduld aan de dag legt, valt dat allemaal wel mee. Dan zie er er bijna niets meer van. Zonnehoedjes kun je ook wel afwerken zoals een omkeerbare tas ... maar dan moet je ook uiteindelijk een restnaadje op een 2-tal milimeter dichtnaaien, he.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dank je voor de uitleg, in de vakantie ga ik het zeker eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zijn ze geworden! Weet je dat er binnenkort een verbeterde versie van het patroon aankomt? In 4 maten en je hoeft minder te rekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoe weet jij dat?? In ieder geval fijn!! Dan gaat het nog iets vlotter, jippie!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow the white rabbit

Met trots presenteer ik de nieuwe collectie 'Follow the white rabbit'. Maar laat ik beginnen met een beetje geschiedenis.....